2 Nisan günü, otizmle ilgili farkındalık oluşturmak ve otizmli bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.
Otizmli bireylerin özellikle çocukluk dönemlerinde akranlarıyla kaynaşması ve toplumla bütünleşmesi için hepimize büyük işler düşmektedir. Hassasiyetlerine dikkat etmeli, farklılıklarını gözetmeli, ihtiyaçları olan eğitimi alırken her daim onların yanında olmalıyız.
Otizmin tek çaresinin erken tanının yanı sıra nitelikli ve kaliteli bir eğitimdir. Otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve sorunlara çözüm bulmak hepimizin ortak sorunudur. Otizmli çocuklara ve bireylere sevgi, şefkat ve anlayışla yaklaşmalıyız. Farklılıklarını zenginliğimiz görerek onları sosyal hayata kazandırmak her bireyin bir insanlık görevidir.
Otizmli çocuklarımızın bireysel ve sosyal gelişimlerinde eğitim çok önemli. Onların, sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir kentte yaşamalarına olanak sağlamak için çaba harcamalıyız. Otizmin farkındayız, onların yanındayız.
“2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ”nün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de otizmle ilgili bilimsel araştırmalara ve farkındalık çalışmalarına vesile olmasını temenni ediyorum.