…
…
…
…
…
16 Şubat 2024, Cuma Ankara, Türkiye

En Tatlı Şefler Gastronomi Atölyeleri Projesi


Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü AB Dış İlişkiler ve Proje Birimi tarafından 5395 sayılı Kanun kapsamında haklarında bakım tedbiri verilen çocuklarla yürütülen “En Tatlı Şefler Gastronomi Atölyeleri Projesi” ile çocuklarımızın tatlı-hamur işi konusunda deneyim kazanmaları sağlandı.

Çocukların farklı alanları deneyimlemesine olanak tanıyan bu proje, akademik kariyerini bu doğrultuda sürdürmek isteyen çocuklar açısından da rol model olmuştur. 5 gün boyunca Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde gerçekleştirilen atölyelerde alanında uzmanlaşmış akademisyenler tarafından çocuklara uygulama yaptırıldı. Proje sonunda kapanış toplantısı düzenlenmiş ve her bir çocuğumuza katılım belgesi verildi. Ayrıca çocuklarımızın alın teri ile hazırladığı pastane ürünleri tadıma sunuldu.

Bu proje ile İl Müdürlüğümüze bağlı çocuk kuruluşlarından hizmet alan lise öğrencisi çocukların gastronomi bilgi ve becerilerinin artırılması ve pastane ürünleri üzerine uzmanlaşmalarını sağlamak amaçlandı. Buna göre aşağıdaki hedefler belirlenmiştir:

  • Çocukların dezavantajlı durumunu avantaja çevirmek,
  • Tatlı yapma, yemek yapma gibi alanlara ilgili olan veya liselerde bu bölümlerde eğitim gören çocukların becerilerini artırmak
  • Çocukların akademik kariyerine katkıda bulunmak ve yönlendirmek.

Proje kapsamında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Mutfağı Uygulama Araştırma Merkezi, Hepsiburada ve Özmermerler Un ile iş birliği yapıldı.