…
07 Ocak 2022, Cuma Ankara, Türkiye

İl Müdürümüz Sayın Bekir KOÇYİĞİT'in 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Haftası Mesajı


Görme Engelli vatandaşlarımız için bağımsız hareketin en önemli bölümünü oluşturan ''Beyaz Baston'' görme engelliler için bir bağımsızlık ve güvenlik sembolüdür. 1921 yılında trafik kazası sonucu kör olan Londralı bir fotoğrafçı, çevredekilerin kendisinin kör olduğunu anlaması ve dikkat çekmesi için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmasıyla başlar ve simgeleşmesini sağlar. Bu amaçla her yıl Dünyada 7-14 Ocak tarihleri arası ''Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Haftası'' olarak kutlanmaktadır. 

Görme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarında kalıcı çözümler üretmek, yaşama sevinçlerini canlı tutarak onların hayata tutunmalarını kolaylaştırmalıyız. Bu insana ve topluma gösterdiğimiz saygının en önemli göstergelerinden biridir. Bu sebeple 7-14 Ocak tarihleri arasında Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Haftası kutlanarak göz sağlığının önemini vurgulamakta, görme engelli kişilerin bu durumdan kaynaklanan sorunlarına ilişkin çözüm yollarının bulunması ve farkındalık oluşturulmasını destekliyoruz.

Bugün ülkemizde görme engellilerin ulaşmak istediği başlıca hedef, herkesle eşit hak ve olanaklara sahip olmak, toplumla kaynaşmak ve günlük yaşamlarını sürdürürken bağımsız ve özgür olabilecekleri koşullara sahip olmaktır.

Millet olarak görme engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyetimizin artması ümidiyle tüm görme engelli vatandaşlarımızın Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Haftası`nı kutluyor, yaşamlarında kolaylıklar diliyorum.
                                                                                                                         

                                                                                                                            Bekir KOÇYİĞİT
                                                                                                                            İl Müdürü