…
10 Haziran 2019, Pazartesi

İl Müdürümüz Sayın Ferhat Odabaşı’nın “Ramazan Bayramı” Mesajı


Bütün bayramların bayram gibi yaşandığı; sevgi, barış ve mutluluğun egemen olduğu; savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya için bayramların birer imkân olduğu düşüncesiyle bulunduğumuz bu güzel coğrafyada kültürel zenginliklerimizin ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu kardeşlik bağlarını güçlendirmek adına bayramları bir fırsat olarak görmüştür.

Dünyanın birçok yerinde Müslüman din kardeşlerimiz zulme ve şiddete maruz kalmaktadırlar. Bayram dolayısıyla bu kardeşlerimizi de unutmamamız, onların dertleriyle dertlenmemiz gerekir. Bu anlamda, idrak etmekte olduğumuz Ramazan Bayramının da çok derin ve etkili bir nüfuz alanı vardır. Dini bayramlar manevî coşkunun yoğunlaştığı ve sosyal realitesinin diğer günlere göre daha yoğun yaşandığı, dil, renk, kültür, kadın-erkek, yaşlı-genç ayrımı gözetmeksizin milletimizin kaynaşmasına imkan veren müstesna zaman dilimleridir.

Tüm İslam âleminin Ramazan bayramını kutluyor; ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığa esenlik getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum.