…
02 Kasım 2023, Perşembe Mardin

Genel Müdürlüğümüz Göç Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı koordinasyonunda ve UNFPA işbirliğinde “Afet ve Acil Durumlarda Müdahale Çalışmalarının Değerlendirilmesi Çalıştayı” Mardin’de gerçekleştirildi


Aile ve Toplum Hizmetlerine bağlı Göç Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı koordinasyonunda ve UNFPA işbirliğinde depremden etkilenen 10 ilde hali hazırda sunulan psikososyal destek hizmetlerinin koordinasyonu ve müdahale çalışmalarını değerlendirmek üzere Mardin’de “Afet ve Acil Durumlarda Müdahale Çalışmalarının Değerlendirilmesi Çalıştayı” gerçekleştirildi.

25-30 Eylül 2023 tarihleri arasında Mardin ilinde gerçekleştirilen çalıştaya Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde verilen psikososyal destek hizmetlerinin koordinesinde görevli olan personelin ile ilgili Daire Başkanlığı personeli ve UNFPA temsilcileri katılım sağladı.

Çalıştayda psikososyal destek çalışmaları ele alınarak gelecek dönemde olası afet ve acil durumlarda yapılması gerekenler hakkında deneyimler ve öneriler paylaşıldı.

Mardin’de gerçekleştirilen çalıştayda; bu zamana kadar yapılan psikososyal destek çalışmalarının koordinasyonu, mesleki müdahaleler, personel ve lojistik kaynaklar gibi konularla beraber afet sonrasında gerçekleştirilmesi gereken olası çalışmalara da değinildi.

Psikososyal destek hizmetlerinin koordinasyonunda yer alan katılımcılarımız özellikle koordinasyon ve diğer kurumlarla işbirliğinin arttırılmasına ilişkin önerilerde bulunuldu. Ayrıca psikososyal destek alanında personel yetiştirmek üzere, kamu personeli arasından seçilen personele ilişkin eğitici eğitimlerinin gerçekleştirilmesi, böylece bu alanda çalışan personelin nitelik ve niceliğinin arttırılmasının önemi vurgulandı.