2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.
Otizmli bireyler; sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada sorunlar ve bilişsel gelişimde gecikmeler yaşamaktadır.
Her insan dünyaya farklı özelliklerle gelir. Herkesin kendine has fiziksel, duygusal ve sosyal yapısı vardır. Tüm insanlık için gerekli olan eğitim, otizmli çocuklarımız için aynı zamanda bir tedavi yöntemi olduğundan otizmli çocukların eğitimi büyük önem arz etmektedir. Bu açıdan erken teşhisle birlikte verilecek özel eğitim onları toplumsal hayata kazandıracaktır.
Otizmli bireylerin sosyal yaşama katılabilmeleri için tüm Kamu ve Özel Kurumlar, STK’ ler ile “Otizmin Farkındayız, Çözümde Bir Aradayız” düsturuyla çaba sarf etmeye devam edeceğiz.
Bu vesileyle, Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizme dair toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırılmasını temenni ediyor; otizmli çocuklarımıza, yetişkinlere ve ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.