…
23 Eylül 2024, Pazartesi Ankara

Sosyal Taraflarla İş Birliği Web Sitesi Hizmete Açıldı


 

2021 yılında başlatılan bu girişim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla yapılan iş birliklerini tek bir çatı altında toplamak, sosyal paydaşların iş birliği ve koordinasyonunu artırmak, kapsayıcı ve adil sosyal politikaların geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla oluşturuldu.

Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan web sitesi, 2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planı doğrultusunda sosyal tarafların aktif katılımını teşvik ederek, demokratik, katılımcı ve kapsayıcı bir sivil toplumun gelişimine destek olmayı hedefliyor. Platformda, sosyal taraflar arasında iş birliğini geliştirmek üzere etkinlikler, haberler, duyurular ve projeler paylaşılacak.

Platformun, bireyin, ailenin ve toplumsal değerlerin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hak temelli sosyal hizmet modellerinin hayata geçirilmesinde önemli bir araç olması bekleniyor. Bakanlık, toplumun tüm kesimlerine ulaşabilmek adına bu platform aracılığıyla sosyal politikalar oluşturma sürecine herkesin katkı sunmasını sağlamayı amaçlıyor. Sosyal taraflarla yapılan bu iş birliği, sosyal hizmet uygulamalarını daha geniş bir kitleye ulaştırarak, toplumun refah seviyesini artırmada önemli bir adım olacak.