PROJE ADI
Güçlü Yarınlar İçin Sosyal Hizmetlerde İnovatif Değişimler (Ka122 Erasmus+ Projesi)
PROJENİN HEDEFLERİ
- Kurumumuzda, 2 yıllık süreçte, engelli bireyler ve ailelerine yönelik bilgilendirme, danışmanlık, rehberlik ve destek hizmetlerinin kapasitesinin %50 oranında artırmak
- 2 yıllık süreçte, kurum personelinin dezavantajlı bireylerin eğitimi alanında mesleki becerilerini %50 oranında artırarak, engelli hakları konularında farkındalık sağlayacak hizmetler sunmak
- Kurumsal kapasiteyi güçlendirerek, 5 yıllık süreçte engelli bireylerin sosyal ve kültürel yaşama katılımını %20 oranında artırmak
FAALİYETLER
- HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ
İŞBAŞI GÖZLEM - İsveç/Stockholm - 7 Katılımcı - 5+2 Gün
Kurumumuzda görev yapan 7 personelin katılacağı iş başı gözlem faaliyetinin 5 gün süreyle gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. İş başı gözlem faaliyetinde, yerel yönetim organları ile STK’ların yürüttüğü projeler incelenecek; katılımcılara çevrim içi anket uygulanacaktır.
KURS - Almanya/Berlin - 8 Katılımcı - 7+2 Gün
Kurumumuzda engelli bireylere yönelik destek/eğitim hizmetleri sunan 8 personel, 7 gün süreyle gerçekleştirilecek faaliyete katılım sağlayacaktır. Yapılandırılmış kurs faaliyetinde, kurum personelimizin engelli bireylerin toplumsal yaşama entegrasyonunun sağlanması konusunda kurum hizmetlerinin kapasitesinin güçlendirilmesi için mesleki yeterlilikleri artırılacaktır.
- YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ
Proje sonuçlarının kurumda görev yapan diğer personel ile paylaşımı için, proje yönetim ekibi ve katılımcı personeller hareketliliğe katılmayan personele yönelik 2 oturumda bilgilendirme seminerleri düzenleyecektir. İş başı gözlem eğitimine katılan personel 1 gün süreyle ve yapılandırılmış kurs eğitimine katılan personel 1 gün süreyle proje kazanımlarını ve iyi uygulamaları aktaracaktır. Söz konusu seminer; proje çıktılarının kurum hizmetlerinde kullanılması için engelli bireylere yönelik hizmetleri sunan tüm personelin katılımıyla düzenlenecektir. Engelli bireylere yönelik sunulan psikolojik destek görüşmeleri, aileler ile yapılan görüşmeler ve bu bireylerin toplumsal yaşama katılımını sağlayan sosyo-kültürel etkinliklerin planlamalarına ilişkin iş zaman çizelgeleri oluşturulacaktır. Engellilere yönelik destek rehberlik hizmetlerini sunan tüm personel, öğrenme çıktılarına göre güncellenmiş planları kullanacak ve gerçekleştirilen uygulamalar 6 aylık dönemlerde değerlendirilecektir.
Proje sonuçlarının yerel düzeyde yaygınlaştırılması için; hareketlilik faaliyetleri sonrasında kurumumuzda destekleyici kurumlar ve sivil toplum kurumlarının katılımıyla Proje Çalıştayı organize edilecek ve projenin tüm süreçleri paylaşılacaktır.
Engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla hazırlanacak proje web sitesi, destekleyici kurumlar aracılığı ile ulusal düzeyde yaygınlaştırılacaktır. Bu sayede proje çıktıları toplumun geniş bir kesimine ulaştırılacaktır. Proje bilgilerini içeren dijital kitapçık oluşturularak, engellilere yönelik hizmetler sunan sivil toplum kuruluşları, destekleyici kurumlarımız ve Bakanlığımıza gönderilecektir.
Proje görselleri, videoları ve bilgilendirici içerikleri Epale platformunda paylaşılarak, proje çıktıları Avrupa çapında yetişkin eğitimi hizmetlerini sürdüren kurumlarla paylaşılacaktır. Erasmus Project Resutls platformunda proje sonuçları paylaşılacak ve Avrupa düzeyinde iyi uygulama örneklerinin sunulması sağlanacaktır.
Proje sözleşmesinin imzalanması sonrası, proje tanıtımının yapılması için kurum web sitesi ve yerel basında proje haberleri paylaşılacaktır. Projenin ilerleyen sürecinde hazırlık, hareketlilik dönemi faaliyetlerinin paylaşımı için proje adına facebook, twitter hesapları açılacak ve projenin görselleri ile bilgilendirici içerikleri sosyal medya hesaplarında paylaşılacaktır. Proje afişi hazırlanarak kurumumuzun görünür bir bölgesinde sergilenecektir. Epale platformu proje süresince aktif biçimde kullanılacak ve Avrupa genelinde yetişkin eğitimi veren kurumlara proje yaygınlaştırılacaktır.
Proje yönetim ekibi; Sena TOKAT, Özcan ÖZDEMİR, Sude Fatma KILIÇ ve Murat ERGÜN isimli personellerimizden oluşacak ve yönetim ekibi koordinasyonunda katılımcı personel projenin yürütülmesi ve yaygınlaştırılması faaliyetlerini yapacaklardır.
KATILIMCI SEÇİM KRİTERLERİ
Katılımcıların seçim süreci, proje sözleşmesinin imzalanması sonrasında yayımlanacak form puanlamasından sonra belirlenecektir. Kurumumuzda engelli bireylerle çalışan ve bu bireylere rehberlik/destek eğitim hizmetlerini sağlayan personel içerisinden katılımcı olarak 15 asil, 2 yedek personel belirlenecektir. Seçim sürecinin başında aşağıda verilen seçim kriterlerine göre katılımcı olmak isteyen bireylerden alınan formlara göre puanlama yapılacak ve katılımcılar belirlenecektir.
Seçim Kriterleri
- Kurumumuzda engelli bireylere yönelik rehberlik/danışmanlık destek hizmetlerini sunmak,
- Bakanlığımız koordinesinde kurumumuzda yürütülen Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu ve Engellilere Yönelik Toplumda Empati Oluşturulması Projesinde (EDES) görev aldığını belgelemek,
- En az A2 düzeyinde dil becerisini belgelendirmek,
- Daha önceki yıllarda Erasmus fırsatlarından yararlanmamış olmak,
- Projeden beklentisini ve projeye sunacağı katkıyı açıklayacağı bir metin yazmaktır.
(Not: Ulusal Ajans tarafından seçim kriterlerine ait destekleyici belge istenilmesi durumunda ibraz ettikleri bilgilerden formu dolduran kişiler sorumludur.)
Son Başvuru Tarihi 15.11.2023 saat 23:59’dur.
Katılım formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchcPp7wnm9_fkhmhVeUhRcfQF0teRro1kxOgdEsk28zlaFLQ/viewform