İl Müdürü Suat KENÇ : 'BİZ DEVLETİN ŞEFKAT ELİYİZ'
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Elazığ İl Müdürümüz Suat Kenç, "Sosyal devlet olma noktasında iddia ediyorum bizi bütçeleriyle çok yüksek şekilde katlayabilecek ülkelerden daha fazla sosyal hizmet imkanını vatandaşımıza veriyoruz." dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Elazığ İl Müdürümüz Suat Kenç, kurum çalışmalarına dair Günışığı Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.
Kenç, yaptığı açıklamada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının devletin şefkat eli olduğunu belirterek, “Biz Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak hepinizin bildiği gibi kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza, şehit yakınlarımıza, gazilerimize, yaşlılarımıza, engellilerimize pek çok hizmetler veriyoruz." dedi.
"TEMEL HEDEFİMİZ İNSANLARA DOKUNMAK"
Elazığ'da yürüttükleri hizmetlerde temel hedeflerinin insanların hayatına dokunmak olduğunu ifade eden Kenç, "İlimizde farklı hizmetlerimizin sunulduğu merkezlerimiz mevcuttur. Bu merkezlerde bizler kendimizi devletin şefkat eli olarak görüyoruz ve şefkat hizmetlerini yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Onun için hiçbir işimizin ertelenme, hiçbir işimizin vazgeçilmeye, hiçbir işimizin ihmal edilmeye tahammülü yok. İnsana dokunan işler bunlar. Onun içinde hemen hemen hepsi anında ve derhal yapılmak durumunda.” şeklinde konuştu.
"TOPLUMUN HER KATMANINA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"
Kurum çalışmalarının yanısıra toplumun her katmanına önemli görevler düştüğünü vurgulayan Kenç, "Dünyadaki tüm insanlar büyük bir gemide, hayat yolunda yol almakta. Bunu kabul etsek de etmesek de, dünyanın herhangi bir köşesindeki olay en uç noktadaki bir insanı da etkilemekte. Geminin ahenk, huzur, korkusuzca, mutlu insanları taşıyarak yol alabilmesi için, yardımlaşma ve dayanışma, her zamankinden daha fazla önemli ve gereklidir " dedi.
"ŞEFKAT HİZMETLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ"
Devletin şefkat elinin insanların üzerinde olduğuna vurgu yapan İl Müdürü Kenç, "Sosyal devlet olma noktasında iddia ediyorum bizi bütçeleriyle çok yüksek şekilde katlayabilecek ülkelerden daha fazla sosyal hizmet imkanını vatandaşımıza veriyoruz. Burada sokakta kalmış bir bebeğin aynı gün devletin şefkatli ellerine alındığı, ömrünün çoğunu belli bir yaşa kadar getirip yaşlandığında yine devletin ona sahip çıktığı, mutlak surette de vatandaşımızın buraların farkında olması gerektiğini, burada da devletimizin çok büyük bir bütçe harcadığı bilinmelidir." ifadelerine yer verdi.
12 BİN AİLEYE SOSYO - EKONOMİK DESTEK VERİLDİ
Elazığ'da 4 bin 848 kişiye engelli evde bakım ücreti verildiğini belirten Kenç, bunun yanı sıra 2019 yılı Ocak - Aralık döneminde 12.316 aileye 77.085.587 TL engelli, sosyal ve ekonomik destek ile doğum yardımı yapıldığını kaydetti.
"130 ÇOCUĞUMUZ BAKIM VE KORUMA ALTINDA"
Kenç, açıklamasında; "İlimizde aynı zamanda sosyal ve ekonomik destek uygulaması kapsamında başlatılan ve çocukları sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik olarak hayata hazırlayan okul destek projesinden 141 çocuğumuz yararlanmaktadır. Müdürlüğümüz çalışmaları kapsamında bu yıl içerisinde 6 bin 504 aileye doğum yardımı yapılmıştır. Ocak 2018-Aralık 2019 tarihleri arasında Aile sosyal destek projesi kapsamında 15 Bin hane ziyaret edilerek yapılan 12 Bin 500 görüşmeyle 14 Bin vatandaşımıza ulaşılmıştır. Ayrıca, İl Müdürlüğümüze bağlı 3 resmi kuruluşumuzda 130 çocuğumuz bakım ve koruma altındadır. İlimizde toplumun her kesimine yönelik "Koruyucu Aile ve Evlat Edinme" hizmet modeli hakkında bilgilendirme toplantılarımız yapılmaktadır. Bu kapsamda 32 koruyucu ailede 40 çocuğumuz bulunmaktadır." bilgilerini paylaştı.
"567 YAŞLI VE ENGELLİ VATANDAŞIMIZ YATILI BAKIM HİZMETİ ALIYOR"
Engelli ve yaşlı hizmetleri çalışmaları kapsamında il müdürlüğüne bağlı Hazarbaba ve Beyyurdu bakım ve rehabilitasyon Merkezimizde 180, Umut evlerinde 24, Gazi Huzurevi ve Özel Eyşan Özgü Huzurevinde 100, 2 Özel bakım Merkezlerimizde de 287 olmak üzere 567 yaşlı ve engelli vatandaşımız yatılı bakım hizmeti almaktadır. Ayrıca 1/7/2005 tarihli ve 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanunun geçici 2 nci ve 3 üncü maddeleri hükümlerine dayanılarak Sayın Valimizin başkanlığında hazırlanan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonumuzca 920 kamu ve özel hizmet binası, 260 adet toplu taşıma araç, 25 kent parkının denetimi yapılarak ilimizde 18 hizmet binasına Erişilebilirlik Belgesi verilmiştir." diye konuştu.
Kenç, ayrıca Kovancılar ilçesinde 2018 Ekim ayında hizmete açılan Kovancılar Sosyal Hizmet Merkezinde, Kovancılar, Karakoçan, Palu ve Arıcak ilçelerinde yaz aylarında yaklaşık 200 bin, kış aylarında ise 100 bin civarında kişiye hizmet verdiğini kaydetti.
KADIN HİZMETLERİ
Kurum bünyesinde bulunan birimlerde kadına yönelik şiddete karşı çalışmalar yürüttüklerini aktaran Kenç, şu ifadelere yer verdi; "183 hattıyla kadınlarımız bize ulaşabilir. Emniyet, jandarma ve bizim birimlerimiz intikal eder. Bunun yanında şiddet önleme merkezlerimiz var. Kadına yönelik şiddetle ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Maalesef şuan bunda çok başarılı olmuş değiliz. Biz kadim bir kültürü milletiyiz.
Cennet anaların ayakları altında denilen bir dinin mensuplarıyız. Elazığ'da Kadın Hizmetleri kapsamında 2019 yılında şiddet önleme ve izleme merkezince kamu kurum ve STK'lara ve okullarımızdaki öğrencilerimize yönelik yönelik ilde düzenlenen 15 eğitimle yaklaşık 4 bin kişiye ulaşarak Kadına yönelik şiddete karşı buradayım dedik ve eğitim hizmeti verdiklerini aktardı."
ŞEHİT GAZİ BİRİMİ
İl Müdürü Kenç, Elazığ'da 1945-2019 yılları arası 313 şehit ve 409 gazi bulunduğunu belirterek, "İlimizde Elazığ nüfusuna kayıtlı olmayan 22 şehit aile yaşamaktadır. Şehit ve Gazi Yakınlarından toplam 331 kişi kamuda göreve başlamıştır. Şehit ve Gazi yakınlarına toplam Bin 502 kişiye ücretsiz seyahat kartı verilmiştir. Başta sayın valimiz ve vali yardımcılarımız olmak üzere Şehit ailelerimizin Gazilerimizin ve ailelerinin devamlı yanındayız." dedi.