Başkanlığımız tarafından 81’de gerçekleştirilen Yenilikçi Mahalli Hizmet İçi Eğitim Programları kapsamında 25-29 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlenen Eğitim, Daire Başkanımız Sayın Hüseyin KAYA, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Engelli ve Yaşlı Yardımları Daire Başkanı Sayın Cemil İLBAŞ, Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Ertaç BAKİ ve Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Hasan AYKUT’un katılımlarıyla, Erzurum İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda başladı.
Programın açılışında konuşan Daire Başkanımız Sayın Hüseyin KAYA; Programın çocuk, kadın, engelli bireyler ve ailelere yönelik hizmetlerin daha da güçlendirilmesinde önemli bir rol oynayacağını söyledi. KAYA, bu tür eğitimlerin çalışanların karşılaştığı sorunlara çözüm üretebilmek ve mesleki gelişimlerini desteklemek için bir fırsat sunduğunu ifade ederek 5 gün sürece interaktif oturumlar, uygulamalı çalışmalar ve alanında uzman eğitmenlerin sunumlarıyla etkili bir eğitim programı gerçekleştirileceğini belirtti.
Erzurum Aile ve Sosyal İl Müdürü Hasan Aykut ise konuşmasında; hizmet içi eğitimi önemsediklerini belirterek, “Bugün burada, aile, çocuk, kadın, engelli bireyler ve toplum gibi hizmet verdiğimiz alanların tamamına önemli katkılar sunmayı hedefleyen bu anlamlı program için bir aradayız. Mesleki etik, mahremiyet, kriz müdahale stratejileri ve stres yönetimi gibi başlıklar, hizmet kalitemizi yükseltmek ve sunduğumuz hizmetlerde sürdürülebilirliği sağlamak açısından kritik öneme sahiptir. Bu eğitim, yalnızca mesleki bilgi ve becerilerimizi geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda toplumumuza daha etkin bir şekilde katkı sunmamıza da imkan sağlayacaktır. Bugün burada hep birlikte, insan onuruna yaraşır hizmet sunma anlayışımızı daha ileri taşıyacak bir adım atıyoruz. Bu eğitim, topluma hizmet yolunda çalışanlarımızın gücüne güç katacak. Katılımcılarımıza ve tüm destekçilere teşekkür ediyorum.” dedi.
Erzurum İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarında, Aile ve Toplum Hizmetleri, Kadın Hizmetleri, Çocuk Hizmetleri ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri birimlerinde görev yapmakta olan 280 personele yönelik düzenlenen eğitimde, 20'si akademisyen olmak üzere toplam 24 eğitmen görev aldı.
Prgramda; Mağdur ve Şüpheli Görüşme Yöntemleri, İlişkilerde Problem Çözme Teknikleri, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Yöntemleri, Krizle Müdahale Stratejileri, Mağdur ve Şüpheli Görüşme Yöntemleri, Gerçek Hayatta Vaka Çalışma Örnekleri, Bağımlılık ve Davranışsal Bozukluklar, 657 Sayılı DMK, 4857 Sayılı İş Kanunu, Sosyal Hizmetlerde Raporlama Teknikleri, Engellilerin ve Yaşlıların Sosyal Hayata Katılımı, Sosyal Yardım Hizmetleri, Çocuk Koruma Kanunu Uygulamaları, Protokol ve Görgü Kuralları, Dezavantajlı Gruplara Sosyal Hizmetler, Çocuk Gelişimi ve İletişimi, Çocuklarda Bağımlılık ve Müdahale Stratejileri, Çocuk istismarı ve Önleyici Yaklaşımlar, ilk Yardım Eğitimi, Özel Gereksinimli Çocuklarla İletişim, Çocuklarda Yas ve Ebeveyn Kaybı Süreci yönetimi, Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü, Etik ve Mahremiyet İlkeleri, Engelliler ve Yaşlılar İçin Ergoterapi Yöntemleri, Engelli ve Yaşlıların Sosyal Yaşama Katılımı gibi konularda eğitim verilmeye başlandı.