12. Ulusal Geriatri Kongresi ve 10. Geropsikiyatri Sempozyumu 5-8 Mart 2015 Tarihlerinde Antalya’da Gerçekleştirildi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Vakıfbank anasponsorluğunda Türk Geriatri Vakfı ile Geriatri ve Gerontoloji Derneği tarafından Alzheimer Vakfı Geropsikiyatri Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan12. Ulusal Geriatri Kongresi ve 10. Geropsikiyatri Sempozyumu 2015” 5-8 Mart 2015 tarihlerinde Antalya Limak Limra Otel’de gerçekleştirildi.
Kongre Başkanlığını Prof.Dr.Ahmet Refik MAS’ın yaptığı kongreye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Avni ÖZKAYA, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri, çok sayıda uzman, hekim ve sağlık personeli ile bakanlık çalışanları katıldı.
Kongre kapsamında gerçekleştirilen oturumlarda aşağıdaki konularda sunumlar yapıldı:
Demans
Temel Gerontoloji ve Geriatri
Geriatride Koruyucu Tıp Uygulamaları
Demansta Farklı Klinik Durumlar ve Tedavileri
Yaşlılık: Tecrübe Her şey İçin Yeterli mi?
Yaşlılık Döneminin Özel Sorunları
Huzurevleri ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezleri (2 Oturum)
İlaç ve Yaşlılık
Yaşlılarda Sık Görülen Klinik Durumların Yönetimi
Yaşlıda Ağrı Uyku Tükenmişlik
Geriatrik Hastalarda Tedavi Seçenekleri ve Gereklilikleri
Farklı Klinik Durumlar ve Yaşlılık
Kapalı Serviste Geriatrik Hasta
Kongrede çok boyutlu bakışla, yaşlılara yönelik tıbbi bakım, sosyal bakım, koruyucu önleyici yaklaşımlar işlenmiş ve bilimsel anlayışla alanda verilen hizmetlerin etkinliğinin artırılması hedeflenmiştir. Bu çerçevede Yaşlı Hizmetler Zincirinde Bakımevlerinin Rolü, Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezlerinde Yapısal Özellikler, Huzurevlerinde Sık Karşılaşılan Enfeksiyonlar ve Korunma Yöntemleri, Huzurevi Hizmetlerinde Kalite Standartları, Yaşlının Bakımevine Kabul Öncesi Değerlendirilmesi konulu sunumlar yapıldı.
Kongrede ayrıca TNTS Grubunun desteği ile “Yaşlının Nörokognitif Değerlendirilmesi Kursu II” ve Hartmann Group’un katkılarıyla “ Kronik Yara Bakımı Kursu ” da verildi. Kurslarda Alzheimer, Demans konularında yapılan sunumların ardından,
Demansta Nöropsikolojik Testler,
Demansta Tarama Testleri MMSE-MOCA,
Öktem Sözel Bellek Süreçleri Testi,
3 Kelime 3 Şekil Testi,
Artırılmış İpuçlu Hatırlama,
Benton Yüz Tanıma Testi,
İz Sürme Testi ve İşlevsel Faaliyetler Anketi ile Kronik Yaralar ve Tedavilerine ilişkin eğitimler verilerek, katılımcıların uygulama becerilerinin artırılması hedeflenmiştir.
$(document).ready(function() { $("a[rel=55015837369dc5d8605e63ba]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });