Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Otizm Farkındalık Günü Etkinliği”, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmambey Ertem’in katılımlarıyla 2 Nisan 2015’te Ankara Holiday Inn Otel’de gerçekleştirildi.
Otizm alanında çok sayıda kişinin katıldığı etkinliğin açılışını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmambey Ertem ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sayın İshak Çiftçi yaptı. Etkinlik programına otizm spektrum bozukluğuna sahip çocuğu olan aileler, otizm ile ilgili sivil toplum kuruluşları, üniversitelerin ilgili bölümleri ve engelli koordinasyon birimleri, belediyelerin engelli birimlerinde çalışanlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların yöneticileri, öğretmenler, RAM müdürleri, il halk sağlığı müdürlükleri ve ilgili merkezlerdeki aile hekimleri, aile sağlığı elemanları, acil tıp teknisyenleri, ebe, hemşire, il müdürlüklerimiz ve bağlı kuruluşlardaki meslek elemanları, yöneticiler olmak üzere çok çeşitli bir hedef kitle yoğun bir ilgiyle katılım sağladı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, konuşmasında “Otizm Spektrum Bozukluğu Eylem Planı Taslağı” kapsamındaki çalışmalardan bahsetti. Çiftçi, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce “Otizm Spektrum Bozukluğu Eylem Planı Taslağı”nın ülkemizde, otizm spektrum bozukluğu tanısı almış bireye sahip ailelerin ve otizmli bireylerin artan ihtiyaçları ve çeşitlenen taleplerini karşılamak ve otizmli birey ve ailelerinin yaşam kalitesini arttırmak, ailelere destek vermek, sistemli ve nitelikli bakım hizmetinin sunulabilmesini sağlamak üzere uygun politikaların geliştirilmesine yönelik oluşturulduğunu belirtti. Eylem Planında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YÖK tarafından yürütülecek çalışmaların yer aldığını belirten Çiftçi, 2014 yılında 11 ilde gerçekleştirilen “Otizm Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerleri”nin önemine değinerek “ ‘Otizm Spektrum Bozukluğu Eylem Planı Taslağı’ kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na düşen en önemli görevlerden birisi, konu ile ilgili olarak bilgilendirme, farkındalık sağlama ve kurumlararası işbirliğine zemin oluşturmak’ dedi.
Etkinlik kapsamında “Otizm Spektrum Bozukluğu Eylem Planı Taslağı” çerçevesinde 2014 yılında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce Sakarya, Nevşehir, Bursa, Ordu, Mersin, İzmir, Muğla, Gaziantep, Elazığ, Kütahya, Konya’yı kapsayan 11 ilde düzenlenen “Otizm Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerleri”nin etki analizi sonuçları paylaşıldı. Seminer kapsamında 11 ilde olduğu üzere Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünün öğretim üyeleri tarafından seminer sunumları gerçekleştirildi. Seminer kapsamında Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü’nden Prof. Dr. Atilla Cavkaytar, Doç. Dr. Yasemin Ergenekon, Doç. Dr. Oktay Cem Adıgüzel, Yrd. Doç. Dr. Aysun Çolak ve Yrd. Doç. Dr. Özlem Kaya tarafından sunumlar gerçekleştirildi.
$(document).ready(function() { $("a[rel=551d3f8c369dc516c43d4da2]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });