2015 Yılı Engelliler Destek Programı (EDES) Projeleri Teklif Çağrısı Başladı: Son Gün 21 Ağustos 2015
Genel bütçeden aktarılan kaynakla engellilik alanında gerçekleştirilen en büyük bütçeli ilk destek programı olan Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında 2015 Yılında desteklemek üzere seçilen 20 ilden gelecek projeler için Teklif Çağrısı başladı.
2011 yılından bugüne her yıl düzenlenen Engelliler Destek Programı (EDES), yerel dinamikleri harekete geçirerek engellilik konusunda farkındalık yaratmayı, engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonuna ve engelliliğin önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Engelliler Destek Programı (EDES) 2015 yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında, Afyon, Bilecik, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Giresun, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muğla, Nevşehir, Tekirdağ, Uşak ve Yalova illerinden gelerek uygun görülen projeler kabul edilecek. EDES kapsamında kamu kurum ve kuruluşları, il özel idareleri, belediyeler, meslek odaları ve üniversiteler Ek-III-Proje Teklif Formu ile proje başvurusu yapabilecek. Son başvuru tarihi 21 AĞUSTOS 2015…Başvuru süreci için tıklayınız.
Engelliler Destek Programı (EDES) nedir?
Engelliler Destek Programı (EDES), uygulandığı illerde engellilik alanında sorunun kaynağında çözülmesi için fırsat oluşturmakta ve sorunu yaşayanların kendi projelerini üretmelerine, bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine ve dolayısıyla farklı toplum kesimlerinin bölgesel ve ulusal düzeydeki bütünleşmesine, engelli bireylerin ve ailelerinin görünür kılınmasına katkıda bulunmaktadır.
EDES kapsamında desteklenen projelerle, yaklaşık 750 bin kişiye doğrudan ulaşıldı. Oluşturulan veri tabanlarıyla engelli bireylerin ve ailelerinin kamu hizmetlerine erişimi artırıldı. Kültür, sanat ve spor eğitimleri ve kaynaştırma etkinlikleriyle engelli bireylerin toplumla bütünleşmesi ve psiko-sosyal rehabilitasyonuna katkıda bulunmasına, engelli bireylerin ve ailelerinin görünür kılınmasına, engelliliğin ve engellilik nedenlerinin gündeme taşınmasına, farkındalığın ve bilinç düzeyinin geliştirilmesine, bilginin sosyal gruplar arasında yaygınlaşmasına destek sağlandı.
Sonraki Sayfa: "Engelim Üretmeye Engel Değil” Projesi
Önceki Sayfa : “Türk İşaret Dili Araştırma Projesi”
Tweet
!function (d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (!d.getElementById(id)) { js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://platform.twitter.com/widgets.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); } }(document, "script", "twitter-wjs");