…
26 Mayıs 2015, Salı

“Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi”: “Gap Analizi Kapanış Etkinliği”


 

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiş olan “Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi” kapsamında alandaki mevcut kurumsal kapasitenin geliştirilmesine yönelik yapılan Gap Analizine ilişkin kazanımların paylaşıldığı “Gap Analizi Kapanış Etkinliği” Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi’nin katılımlarıyla 27 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.
 
Etkinlikte konuşan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, “Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi”nin farklı bileşenleriyle örnek bir proje olduğunu vurguladı. Proje kapsamında gerçekleştirilen çalışma ziyaretleriyle edinilen tecrübe ve bu tecrübelerin oluşturduğu Gap Analizi’nin Türkiye’de engellilik alanındaki politikaların belirlenmesi ve eksikliklerin tamamlanmasında yol gösterici olacağını belirtti. Çiftçi, önemli olanın ülkelerdeki iyi uygulamaların birebir alınarak uygulanması olmadığını ifade ettiği konuşmasında “Bizler bu alanda gözlemlediğimiz iyi uygulamaları ancak ülkemizin kendi toplumsal dinamikleri ve karakterine uygun bir şekilde uyarlayıp uygulayabilirsek başarı sağlayabiliriz. Bunun için ülkemiz politikalarının belirlenmesinde hem toplumsal yapımız hem de bu iyi uygulamaların harmanlandığı bir yaklaşımla ülkemizde diğer ülkelere de örnek çalışmalar çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi’nin, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Kurumsal Gelişim ve Sivil Toplum Bölüm Başkanı Michael Rupp ile birlikte açılışını gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında “Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi” Kıdemli Program Yöneticisi ve Bakanlık Müşaviri Dr. Sermet Başaran proje hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.
 
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Kurumsal Gelişim ve Sivil Toplum Bölüm Başkanı Michael Rupp ise konuşmasında Avrupa Birliği’nin engelli politikası doğrultusunda geliştirilen projenin Avrupa Birliği idealleri ile uyumlu ve Türkiye’nin kendi dinamiklerine uygun bir proje olduğunu belirtti.
 
Gap Analizi Uzmanı Atila Tezeren’in proje kapsamında yapılan Gap Analizi ile Ulaşılan Sonuçları paylaştığı sunumunun ardından program Avrupa Birliği Ülkelerine Düzenlenen Çalışma Ziyaretlerinden Çıkarılan Dersler başlıklı panelle devam etti. Farklı AB ülkelerine gerçekleştirilen ziyaretlerin sağladığı kazanımların aktarıldığı Panelin ardından yapılan Genel Değerlendirme ile etkinlik sona erdi.

$(document).ready(function() { $("a[rel=5565c866369dc5c8e480f206]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });