Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi bir takım temaslarda bulunmak üzere Ereğli’deydi. Ereğli ziyaretinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi Ereğli Down Cafe’yi de ziyaret etti. Ereğli Down Cafe’de düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen ve Şube Müdürü Yavuz Candan katıldı.
“Konya Ereğli Down Cafe’ye Korumalı İşyeri Statüsü Kazandırmak İstiyoruz”
Ereğli Down Cafe’ye korumalı İşyeri statüsünü kazandırmak için incelemede bulunan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, proje kapsamındaki çalışmaları inceledi. İncelemelerinde korumalı işyerlerine ilişkin bilgiler de veren Çiftçi, konuşmasında “Engelliler için çalışma ortamının özel olarak düzenlendiği korumalı işyerlerinin işlerliğinin sağlanmasını amaçlıyoruz. Bu yüzden korumalı işyerlerine ilişkin teşvik edici özel tedbirlerin olduğu yasal düzenlemeler Şubat ayında çıkan Torba yasa ve geçtiğimiz yıl çıkardığımız yönetmelik ile yeniden düzenlendi” dedi.
“Korumalı İşyerleri İçin Dev Teşvik”
Yapılan yeni yasal düzenlemelerin korumalı işyerlerini yaygınlaştıracağını belirten Çiftçi, “Korumalı işyerleri için hedeflediğimiz bu yapıyı daha da güçlendirmek ve korumalı işyerleri kavramını ülkemize kalıcı bir şekilde kazandırmak üzere yeni kanunda da bu konuyu öncelikli olarak ele aldık. Yapılan düzenlemeler neticesinde korumalı işyeri açmak kolaylaştırılırken, ayrıcalıklı hükümleriyle birlikte bu yasa da korumalı işyerlerine yönelik dev bir teşvik yasası haline geldi. İşgücü piyasasına kazandırılmaları güç olan zihinsel veya ruhsal engellilerin istihdamı açısından korumalı işyerlerine işlerlik kazandırılması, yaygınlaştırılması ve bu suretle engelli istihdamının artırılması için getirilen yeni destek hükümleriyle; Korumalı işyerlerinin Gelir ve Kurumlar Vergisinden her bir engelli çalışan için 5 yıl süreyle belli bir oranda indirim yapılması, Korumalı işyerlerinde çalışacak engellilerin maaşlarının belli bir orana kadar Hazineden karşılanması, Korumalı işyerleri işverenlerinin işsizlik sigorta primleri de Hazine’den karşılanması ve Korumalı işyerleri Çevre Temizlik Vergisi’nden de muaf tutulması sağlandı. Korumalı işyerleri için getirilen bu destekle inanıyorum ki kısa bir süre içerisinde işgücü piyasasına kazandırılmaları güç olan zihinsel veya ruhsal engellilerin çalışma hayatına katılarak üretken olmaları sağlanmış olacaktır” dedi.
“Engeller Fırsata Dönüşsün İstiyoruz”
Çiftçi Bakanlıklarının korumalı işyerlerinin yaygınlaştırılması konusuna büyük önem verdiğini belirterek “Korumalı İşyerleri için yeniden düzenlenen mevzuat ve teşviklerle, engellilerimizin engellerini işgücü piyasası için fırsata dönüştürülmesi hedeflenmektedir. İşgücü piyasasında da devrim niteliğinde olan bu düzenleme ve teşvikler ile hem istihdam fırsatı bulamayan engellilerimiz için yeni istihdam kapıları açılacak, hem de engellilerimizin ülkemizin işgücüne daha fazla katkıda bulunmasıyla ekonomimiz daha da iyi bir noktaya gelecektir. Bakanlığımız, Korumalı İşyerleri ile, hayatını kazanmak isteyen tüm engellilerimizin kendi ayakları üzerinde durabileceği bir Türkiye hedeflemektedir” şeklinde konuştu.
Konya Ereğli Down Cafe ve Özel Gençler Sanat Evi’ne de Korumalı işyeri statüsü kazandırmak istediklerini belirten Çiftçi burada yapılan çalışmaları inceledi.
$(document).ready(function() { $("a[rel=546affef369dc54c0cc9e957]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });