İl Müdürlüğümüz tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla ‘’ Kadın Hayatın Yarısıdır, Yarım Kalma ‘’ konulu panel düzenlendi. Panele, Kayseri Valisi Sayın Şehmus Günaydın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer, kadın derneklerinin başkanları, STK temsilcileri ve kadınlar katıldı.
Kayseri Valimiz Sayın Şehmus Günaydın panelde yaptığı konuşmada, "Biz bunu sadece 25 Kasım’da sınırlı tutmamalıyız. Yılın her anında her zaman bu şiddetin önlenmesi için üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Devletimiz bu konuda gerekli yasal düzenlemeleri yapıyor, gerektiğinde de yapmaya devam edecek. Bizim bu sorunu önlemememiz için güçlü ailelere ve güçlü topluma ihtiyacımız var. Güçlü ailenin oluşması için anne ve baba olarak bizlere önemli görevler düşüyor. Çocuklarımızın yetiştiği ortam çok önemli. Eğer biz çocuklarımızı sevginin, saygının ve merhametin yoğun yaşandığı bir ortamda yetiştirirsek, onlara bu güzel özellikleri verirsek, onlar bu güzel duygular ile yetişirsek, kendilerine yaşam biçimi edinirlerse yetişen çocuklarımız toplumda herkese karşı sevgiyle, saygıyla ve hoşgörü ile yaklaşacağı için bu sorunu böyle önleriz diye düşünüyorum. Bizler tabi ki millet olarak kadınlarımıza büyük değer veriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1934 yılında kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verdi. Bugün anayasamıza baktığımızda birçok konuda pozitif ayrımcılık olan düzenlemelerde yapıldı. Bunu hayata geçirmemiz lazım. Hayatımızın her aşamasında bu konuda toplumumuzu iyi eğitmemiz lazım diye düşünüyorum. Peygamber Efendimiz bundan 1500 yıl önce ‘Kadınlar erkeklerle beraber bir bütünün yarısıdır’ demiş. Dinimizin bu konuda ne kadar önemli söylemleri ortaya koyduğunu Peygamber Efendimizin bu hadisinden açıkça anlıyoruz. Yeter ki biz bunu hayatımızda uygulayalım. Toplumda bu sorunu o zaman çözeriz. Ayrıca yine Peygamber Efendimiz bir hadiste ‘Sizlerin en hayırlısı eşlerinize karşı en hayırlı olanınızdır.’ Biz birbirimize karşı sevgiyi ve saygıyı hakim kılacak bir ortam oluşturursak, zaten bu sorunu kökünden kazar gideriz. O yüzden çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz. Çocuklarımızı ellerinde telefonlar ile bilgisayarlar ile bir köşeye çekilmelerini engellemek zorundayız. Elbette ki çocuklarımız teknolojinin imkanlarından faydalanacak ama zamanının bir kısmını bu işlere ayırıp sevgiyi ve saygıyı öğrenmedikten sonra toplumda bu tür olaylarla karşılaşma ihtimalimiz daha yüksek olacaktır. Bu nedenle çocuklarımıza zaman ayıracağız. Göreceksiniz ki bu çocuklar ilerde büyüdükleri zaman toplumda kendilerine öğretildiği gibi davranacaklar. İşte bu işin çözüm yolu da budur diye düşünüyorum" diye konuştu.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz panelde yaptığı konuşmada; Nevzat Özer, "Yıllarca bu işin bir eğitim, kalbi ve aile boyutunun olduğunu savunan bir insanım. Bizler bakanlık olarak yaralı ve hasarlı gönülleri tamir eden, yaralı ve hasarlı gönüllere merhem olan bir bakanlığız. Etrafımızda duyduğumuz veya duymaktan geldiğimiz her iniltiden, her çığlıktan sorumlu olduğumuzu düşünüyoruz. Yükümüz ve sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu ve bu sorumluluğun üstesinden gelmek için var gücümüzle çalışmamız gerektiğini buradan da tekrarlamak istiyorum, “ Kadına Yönelik Şiddet asla kabul edilemez ve bir insanlık suçudur. Bakanlık olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede her zaman sıfır tolerans ilkesi ile hareket etmekteyiz. Bizim medeniyetimizde ve inanç değerlerimizde de şiddetin yeri yoktur. Asla da maruz gösterilemez. Kadına şiddet aynı zamanda sadece belirli bir kesimin duyarlı olduğu ve mücadele alanı gördüğü bir alan değildir. Kadına yönelik şiddet ile tüm toplum kesimleri el ele mücadele edersek başarılı olabileceğimize inanıyoruz çünkü şiddet toplumsal bir mesele olup toplumun tüm kesimlerini ilgilendirmektedir” dedi.