“Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi”
III. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi.
3 Kasım Salı günü; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Limak Vakfı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile işbirliği içerisinde yürütülen “Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi”nin III. Yönlendirme Komitesi Toplantısı çevrim içi ortamda düzenlenmiştir.
Toplantı; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser USTAOĞLU, Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru ÖZDEMİR, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu (UNDP) Temsilci Yardımcısı ile Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, LİMAK Holding ve UNDP temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Sayın USTAOĞLU, açılış konuşmasında, 2016 yılından itibaren devam eden Projenin, ilk günkü heyecanla yürütülmekte olduğunu ve paydaşların katkılarıyla daha da zenginleşerek ilerlediğini ve hedeflerine çok büyük oranda ulaştığını belirtmiştir.
Projede gelinen aşamada; lise programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde belirlenen il ve okullarda pek çok farkındalık ve bilgilendirme faaliyeti geçekleştirildiğini aktarmıştır.
Projenin 2019-2020 dönemi İzleme ve Etki raporu sonuçlarının, çalışmaya katılan öğretmenlerin proje ile ilgili memnuniyetlerini ortaya koyarken; aynı zamanda kız öğrencilerimizin de mühendislik mesleğine gelişen bir ilgisi olduğunu gösterdiğini ifade etmiştir.
Projenin üniversite programında ise, mezun olan öğrencilerimizin yerine yeni öğrenciler için 2020-2021 akademik yılı program başvuru sürecinin tamamlandığını ve başvuruların değerlendirme süreciyle programın devam edeceğini belirtmiştir.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu (UNDP) Temsilci Yardımcısı açılış konuşmasında, yürüttükleri projeler içinde Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesinin, en yenilikçi projelerden biri olduğunu belirterek, proje kapsamında yürütülen çalışmalara kısaca değinmiştir.
Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru ÖZDEMİR açılış konuşmasında, proje kapsamında 5 yıl içinde 102 kız öğrencinin mezun olduğunu; mezunların 71’ine farklı şirketlerde istihdam olanağı sağlandığının altını çizmiştir.
Projenin “Türkiye’nin Mühendis Kızları 2.0” olarak bağımsız ve sürdürülebilir bir yapıyla devam etmesini çok önemsediğini ve bu yönde çalışmaların devam ettiğini vurgulamıştır.
Açılış konuşmalarının ardından LİMAK Holding proje yöneticisi ve UNDP temsilcilerinin ortak sunumuyla proje kapsamında yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir.
Toplantının değerlendirme bölümünde ise, tüm paydaşların ortak kararıyla Projenin 1 yıl daha uzatılması kararı alınmıştır.