…
…
…
…
20 Eylül 2024, Cuma İstanbul

2024 Yılı Sosyal Taraflarla İstişare Kurulu Toplantısı İstanbul’da Gerçekleştirildi


2024 yılı Sosyal Taraflarla İstişare Kurulu Toplantısı, Başkanlığımız koordinasyonunda ve Bakan Yardımcımız Sayın Dr. Sevim SAYIM MADAK ve Bakan Yardımcımız Sayın Leman YENİGÜN başkanlığında 20 Eylül 2024 Cuma günü İstanbul’da gerçekleşti.

Sivil toplum kuruluşu, özel sektör, uluslararası kuruluşlar ve kamu kurumları temsilcileri ile akademisyenlerden oluşan sosyal taraflardan 58 kişi ve Bakanlığımız Merkez ve Marmara Bölgesi İl Müdürlükleri yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kurulda 2022-2023 Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ile sivil toplumla iş birliğimizin geliştirilmesine katkı sağlayacak görüş, öneri ve beklentiler üzerine istişarelerde bulunuldu.

Toplantı kapsamında, 2025-2027 dönemini kapsayacak yeni Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve II. Eylem Planı ile sivil toplumla etkileşimin güçlendirilmesi, sürdürülebilir ve etkin iş birliği alanları geliştirilmesi, sosyal tarafların katkılarıyla ihtiyaç ve beklentilerinin tespit edilerek ülkemizin sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar alanında kapasite ve yetkinliğinin arttırılması hedefleri vurgulanmıştır.