…
…
03 Eylül 2019, Salı Ankara, Türkiye

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinde Görevli Meslek Elemanlarına Yönelik Toplumla Çalışma Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitim Programı 2 Eylül Pazartesi Günü Ankara’da Başladı.


Bakanlığımız ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) arasında imzalanan "2018-2019 Ortak Çalışma Planı" kapsamında çalışmalar devam etmektedir.

Söz konusu iki yıllık çalışma planında, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün görev alanına ilişkin olarak erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesine yönelik faaliyetler yer almaktadır.

Bu kapsamda; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ile ŞÖNİM’lerde görevli  Meslek elemanlarının toplumla çalışma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla planlanan eğitimler 2 Eylül Pazartesi günü başlatılmıştır.

“Eğitim Planlama”, “Yetişkin Gruplarla Çalışma”, “Eğitim Ortamının Yönetimi”, “Direnç Yönetimi”, “Etkili Sunum Yapma”, “İletişim Becerileri Geliştirme” gibi konuların yer aldığı Eğitimlerin Eylül ayı içerisinde toplam 180 meslek elemanının katılımı ile gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Eğitim programının açılışına katılım sağlayan Kadının Statüsü Genel Müdürü Sayın Gülser USTAOĞLU; Bakanlığımızın öncelikli çalışma alanlarından olan kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında, özellikle Aile odaklı bütüncül çalışmaların önemini vurgulayarak, önleyici hizmetlerin güçlendirilip 81 ilde etkin biçimde uygulanması amacıyla ilgili kurumlarla güçlü işbirliğinin artarak devam edeceğini ifade etmiştir.