…
…
25 Eylül 2019, Çarşamba Ankara-Türkiye

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı işbirliğinde ‘’KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE SEMİNERİ” 25 Eylül 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 2018 yılından bu yana başta kamu görevlileri olmak üzere 81 ilde ilgili kurum ve kuruluşlarda görevli personele yönelik "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Seminerleri" gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda 25 Eylül 2019 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Konferans Salonunda Kadının Statüsü Genel Müdürlüğümüzden eğiticilerin katılımı ile gerçekleştirilen seminere yaklaşık 200 personel katılım sağlamıştır.

Seminerde; kadına yönelik şiddet tanımı, şiddetin kadın ve çocuk üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddetin nedenleri ve önleme politikaları, şiddetle mücadeleye ilişkin mevzuat ve başvuru mekanizmaları konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı  Bölge Müdürlükleri ve Liman Başkanlıklarına yönelik seminerler ise; Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinde görevli eğitici personel tarafından işbirliği içerisinde 81 İlde devam etmektedir.